Yumurtalar haşlanırken çatlıyor ve tüm iştahınızı kaçırıyor mu? Bu sorunun nedeni ne biliyor musunuz? Aslında kolay lakin tesirli usullerle bu durumu önlemek mümkün! Yumurtaları çatlatmadan nasıl haşlayacağınızı öğrenmek için çabucak okuyun.
Mutfağınızda yumurta haşlarken yaşadığınız çatlama meselesine tahlil arıyorsanız bu teklifleri uygulayabilirsiniz.İşte yumurta haşlama sanatını öğrenmenin tam zamanı!
Yumurtaları Oda Sıcaklığına Getirin: Buzdolabından çıkan soğuk yumurtalar sıcak suya konulduğunda kabukları çatlayabilir. Yumurtaları kaynatmadan evvel kısa bir müddet oda sıcaklığına bırakın yahut ılık suyla bekletin.
Tuzlu Su Kullanın: Tencereye koyacağınız bir çay kaşığı tuz yumurtaların kabuklarının çatlamasını önlemeye yardımcı olur. Ayrıyeten tuz çatlayan yumurta beyazlarının dışarı taşmasını da maniler.
Hava Kaçışını Sağlayın: Yumurtanın geniş kısmına iğneyle ufak bir delik açarak içerdeki havanın kaynama sırasında kaçmasını sağlayabilirsiniz. Bu usul, çatlama riskini önemli ölçüde azaltır.
Tencereyi Çok Doldurmayın: Birbirine sıkışan yumurtalar haşlama sırasında basitçe çatlayabilir. Yumurtaları tek kat halinde yerleştirin ve ortalarında kâfi boşluk bırakın.
Soğuk Su ile Başlayın: Yumurtaları kaynar suya bırakmak ani sıcaklık değişimine neden olarak kabukların çatlamasına yol açar. Yumurtaları soğuk suya koyup suyu kademeli olarak ısıtmayı tercih edin.
Biraz Sirke Ekleyin: Haşlama suyuna ekleyeceğiniz bir tatlı kaşığı sirke yumurta beyazlarının süratlice sertleşmesini sağlayarak çatlamaları önler. Ayrıyeten sirke yumurtalara ekstra bir parlaklık da kazandırır.